PROBI - exportér českého modrého máku

Menu

Exportér

Českého modrého máku

od roku 1991

Modrý mák Len Hořčice bílá Slunečnice Hrách Pohanka Jáhly Kmín Vlašské ořechy

O PROBI

PROBI, spol. s r.o. byla založena v roce 1991 jako rodinná firma otce a syna Hlavicových. Od svého založení se společnost zaměřuje na export českých zemědělských produktů rostlinné výroby a především na export semen českého modrého máku. V současné době patříme mezi nejvýznamější exportéry této komodity v ČR.

Nákup máku v ČR

Specializujeme se na nákup českého modrého máku od pěstitelů nebo obchodních organizací na území celé ČR.

Export máku

Modrý mák exportujeme přímo k významným společnostem v pekárenském a cukrárenském průmyslu nejen v zemích EU, ale in na Ukrajině, v Moldávii, Rusku, Severní a Jižní Americe.

Úprava zemědělských komodit

Nabízíme posklizňovou úpravu komodit - čištění, sušení, balení, skladování.

Dlouhodobá spolupráce

Zajistíme odvoz zboží přímo z Vašeho skladu. Garantujeme platbu za dodané zboží a především Vám nabízíme dlouhodobou spolupráci.

Záruka kvality

Jsme držiteli certifikátu ČSN ISO EN 22000:2006. Zaručujeme kvalitu, zdravotní nezávadnost a jasný původ všech námi obchodovaných komodit.

Produkty firmy PROBI

Z každé sklizně exportujeme okolo 3000 tun zemědělských komodit rostlinné produkce, z toho českého modrého máku našim zahraničním zákazníkům dodáme až 2500 tun. Za více než 27 let naší působnosti je to již přes 60 milionů kg máku, pro představu 2500 plných kamionů.

Modrý mák

Mák modrý setý (Lat. Papaver Somniferum),

  • původ Česká republika - mák pěstován k potravinářským účelům (obsah morfinu max. 25 mg/kg).
  • čistota min.99,9%, vlhkost max. 8%, balení papírové/polypropylenové pytle 25/50 kg nebo velkoobjemové vaky 1000/1100/1200 kg.
  • skladování v suchém, tmavém a chladném prostředí (do 18°C). Skladovatelnost (doporučená spotřeba) 12 měsíců od sklizně.
  • Přesná specifikace produktu na vyžádání.
  • Nutriční hodnoty ve 100 g máku (hodnoty se mohou měnit v čase): Energetická hodnota: 2038 kJ / 487 kcal, Tuky / z toho nasycených: 41,6 g / 4,5 g, Sacharidy / z toho cukry: 21,8 g / 2,99 g, Vláknina: 19,5 g, Sůl: 0 g

Ostatní zemědělské komodity

Kvalita, jakost, certifikace

Kvalita, jakost a zdravotní nezávadnost námi nakupovaných a prodávaných komodit se řídí platnými normami a vyhláškami České republiky a Evropského společenství. Pracujeme podle zavedených standardů ISO 9001, ISO 22000 a HACCP.

Proč jíst český mák a jak jej poznat?

  • Semena modrého máku s garancí čistota min. 99,9% (vypěstováno v České republice, úprava na čistících stanicích pod kontrolou státních a certifikačních orgánů), jsou zárukou nejvyšší kvality a Vaší plné spokojenosti.
  • Český modrý mák je svými senzorickými, chemicko-fyzikálními a nutričními vlastnostmi jedinečný a právě proto je žádaný na celém světě.
  • Chuť českého modrého máku musí být vždy typická a sladká, mák nesmí škrábat v krku. Vůně musí být taky typická, tzn. bez cizích pachů a zatuchlosti, mák by měl být spotřebován do 12 měsíců od sklizně (srpen/září kal.roku).
  • Nekupujete mák pokud neznáte zemi jeho původu a rok sklizně, protože se může jednat o mák technický nebo směs starších máků nevhodných k lidské spotřebě. Nekupujte mák viditelně špatně vyčištěný (příměs makoviny a plevelu) a stejně tak jiné barvy než tmavě (ocelově) modré.
  • Preferujte české výrobce a dodavatele, protože není možné aby kvalitní potravinářský mák ze zahraničí byl levnější než tuzemský, zejména pokud se dováží ze zemí, kde jej zemědělci ani nepěstují.
  • Za své peníze chtějte mák a makové výrobky vždy ve 100% kvalitě, protože kvalitní český modrý mák cenu pečiva nebo cukrářského výrobku nikdy nemůže zásadně zvýšit..
  • Víte, že mák je starou kulturní podinou a první zmínky o pěstování se objevují 4 tis.let př.n.l.?
  • Víte, že mák je dnes považován za superpotravinu?
  • Víte, že ve 100 g máku je až 1400 mg vápníku? To je až 12 x více než ve stejném objemu kravského mléka!
  • Vyzkoušeli jste už chuť makového mléka? Na 1 díl máku přidáme 4 díly vody, přes noc necháme vyluhovat, ráno rozmixovat a přecedit, dochutit lze medem nebo vanilkou ... dobrou chuť !